gode LESE/STUDIE TIPS som får tiden til å strekke til.

Her kommer noen av mine lese/studietips:

Først vil jeg bare si at alle lesedager er ikke like gode, dette er helt vanlig, og ikke mist motet av den grunn.

1.       Lag en leseplan for 1 måned, del den inn i dager, og uker. Sett et realistisk mål for hver dag og for hver uke. Da når du målene dine i løpet av måneden. Lær deg selv å kjenne, og sett målene deretter. Klarer du å lese et kapittel daglig så sett slike mål, og ikke 3 kapitler.

2.       Finn den studieteknikken som passer DEG, om det er å ta notater på pc, ta notater i stikkordsform på ark mens du leser, lage tenkekart med masse farger, legge "post it" lapper med stikk ord inne i boken på sider hvor det er ekstra mye informasjon, stryke over med forskjellige farger i boken du leser(for eksempel alle hoved overskrifter grønne, sub overskrifter oransje, viktige ting gul og veldig viktige ting rosa), tro det eller ei, hjernen husker farger og du kan lage bilde minne på den måten, enda en måte kan være å skrive ting om og om og om igjen til du kan det utenat.

3.       Del opp hver dag i timer(dette kan du gjøre på 5minutter hver dag når du vet hva dagen inneholder, det blir for mye arbeid å sette opp time-til-time mål for 1 hel uke på en gang), hva er målet ditt for dagen, hvilke andre ting må du gjøre/skal du ha gjort. Skal du trene 1 time så ta dette med i "to do it listen" for dagen. Jo mer pensum det er, jo viktigere er det å få timene til å strekke til på en effektiv måte. Jeg planlegger inn alt fra middag, til trening og lesing.

4.       Ta intervaller på maks 1 ½ time. Om du sitter flere timer i strekk streiker hjernen til slutt. Ta for eksempel et intervall på 1 time, ta deg 5minutter pause og lag en kopp te, og les 1 time til. Dette gjør det også lettere å nå målene.

5.       Når det står på planene at du skal lese fra 13-14:30 så er det bare bøkene som gjelder. Steng av mobil telefon, pc og alt som kan forstyrre lesingen, alt annet er nå på "time out".

6.       Om det er et fag du ikke liker så prøv og finn noe ved faget som du syntes er litt gøy. For eksempel i fysikk kan kanskje elev øvelser være gøye.

7.       Søk gjerne etter undervisnings videoer online, dette kan være veldig god læremetode for noen.
studere

6 kommentarer

Mari

01.mar.2009 kl.21:09

Takk :) Dette er bra!Jeg har ikke så mye motivasjon om dagen, men nå om dagen har jeg alltid med meg en skolebok for et eller annet tema (ligger bak i alle nå, så er fritt frem), og hvis jeg må vente på bussen, kjæresten, mamma, hva som helst, så setter jeg meg et sted og leser. Jeg har også en penn og postitlapper, for de er mine beste venner.

Victoria

01.mar.2009 kl.21:14

Fine tips! Har litt skolearbeid som venter på meg denne uken, men heldigvis er det sammen med en annen, som kan pushe meg litt :)

Anna Ekerot

01.mar.2009 kl.22:14

Wow, det var verkligen bra tips!Känner mig redan motiverad, såpass att jag ska sätta mig och plugga nu! :)

Maiken

02.mar.2009 kl.11:12

Det var kjempe bra tips de der altså ! :)

sandralura

02.mar.2009 kl.19:33

aaa super bra tips Linn!!Jeg kan tenke meg at det er 103,2% mer stress med medisin studier, så jeg håper du tar godt vare på deg selv og finner motivasjon til å slenge inn en mega god karakter ved semester slutt!!Det gikk overaskende bra for meg til jul, å jeg satser på at ved å trene litt mer,lese mye mer,og feste alt for mye mindre hjelper meg godt på vei denne våren. Det er jo faktisk ikke lenge igjen,så hvis vi bare ofrer litt mye tid nå slipper vi eksamens hysteri og dårlig samvittighet.Etterpå er det bare å nye våren og sommeren fullt ut:):)

Linn

06.mar.2009 kl.17:24

TUSEN TAKK!

Skriv en ny kommentar

CHOCOLATE SUSHI

CHOCOLATE SUSHI

0, Bergen

Ambisiøs og målbevisst person som ønsker å dele med DEG; **hvordan det er å studere medisin i utlandet **gode oppskrifter, spesielt innenfor SUSHI **ting som er praktisk eller rett og slett bare GOOD for life **litt mote og shopping **trening **Har du noen spørsmål kontakt meg på: chocolate.sushi@live.no

Kategorier

Arkiv

hits