IDAS DANS--> en bok vel verdt å lese...tårene trillet av både smerte og glede.

Jeg ble anbefalt å lese denne boken for ca to år siden, men har ikke tatt meg verken tid eller mot til å lese den før mars i år. Tårene trillet fra første side....det er en fantastisk god bok som minner en på hvor kort og uforutsigbart livet er....jeg anbefaler boken på det sterkeste uansett om du er helsepersonell, kjenner noen som har fått kreftdiagnose eller ønsker å lese en usedvanlig god bok.

Ida, den yngste datteren i Corwin-familien, er 18 år. Hun er sterk, smidig og energisk, og balletten er hennes store lidenskap. Ballettkompaniet skal snart ha premiere, og Ida nekter å ta det med ro, til tross for en forkjølelse som ikke vil slippe taket. Moren gir seg ikke, og til slutt går Ida med på å oppsøke lege. Besøket hos legen sender familien ut i det ufattbare: At deres yngste datter og søster, som virker nesten udødelig, har en potensielt dødelig sykdom. Forkjølelsen viser seg å være akutt lymfatisk leukemi--> blodkreft.

Idas dans er gjennomsyret av evnen til å glede seg når muligheten byr seg. Gleden over å gå på epleslang med rullestol(!), over fremmede menneskers godhet eller gleden over at det varme solskinnet blir ekstra viktig når det ser som mørkest ut. Det er gripende å følge Idas utvikling gjennom boka - fra en sterk, ubekymret tenåring til en vis kvinne i løpet av 14 måneder. Idas farvel med hvert enkelt familiemedlem, skreddersydd etter deres spesielle behov, er hjerteskjærende og sterk lesning.

"Jeg har lest mange personlige beretninger om sykdom, sjelesmerte og død. Dette er den vakreste av dem alle."
Jon Magnus

"Jeg ønsker ikke bare å overleve, jeg ønsker å leve. Jeg vil ikke bare være hun som mistet barnet sitt, jeg vil være hele meg."
Gunnhild Corwin

Bildet er hentet fra denne siden.

 

Ingen kommentarer

Amalie

14.04.2014 kl.22:08

Hei, fin blogg. Jeg har en Spørsmåls runde på bloggen min så kom gjerne innom å stil spørsmål.:)

Skriv en ny kommentar

hits